سفارش تبلیغ
صبا ویژن
is the latest weblog
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
   نویسندگان وبلاگ -گروهی
  پیوند دوستان
 
    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 124
بازدید دیروز : 50
کل بازدید : 45050
کل یادداشتها ها : 179

نوشته شده در تاریخ 90/5/7 ساعت 12:32 ص توسط علی اصغر


وی با مبنایی‌ خواندن نقش حیا در جامعه در این باره به آیات و احادیثی اشاره کرد و گفت: حیای چشم باید در ایران فرهنگسازی شود.

قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی در اولین هم‌اندیشی ملی فعالان ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بر ضرورت اقدام عملی در زمینه ترویج این فرهنگ تاکید کرد و گفت: به نظر می‌رسد دیگر خلایی در مباحث نظری وجود نداشته باشد.

به گزارش ایسنا علیرضا افشار روز پنجشنبه در این هم‌اندیشی که به همت ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی برگزار شد، اظهارکرد: برای حرکت به سمت شبکه‌سازی فعالیت ترویج عفاف و حجاب سه دستور کار وزارت کشور شامل بررسی نقش فرهنگ ساز موسسات مردم نهاد در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، بررسی راهکارهای دستگاه‌های دولتی با دستگاه‌های خصوصی و ارائه برنامه‌ها و راهکارهای پیشنهادی در زمینه عفاف و حجاب در سطح ملی و استانی است.

وی افزود: شاید در برخی از مسائل عفاف و حجاب ابهامات ناچیزی باشد اما براساس اقدامات ستاد و پیش از آن دستاوردهای وزارت ارشاد، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر سازمان‌ها، دیگر زمان اقدام عملی در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب رسیده است.

وی با ضروری خواندن انعکاس فعالیت افراد و موسسات فعال در این زمینه تاکید کرد: قطعا این فعالیت‌ها کافی نبوده است چرا که ما شاهد اثربخشی مطلوب آن در جامعه نیستیم. البته نباید سیاه‌نمایی کنیم، اما باید آسیب‌های مرتبط بخش‌های مختلف را مطرح کنیم، به عنوان نمونه در بخش خانواده؛ افزایش طلاق و بالا رفتن سن ازدواج و یا در بخش فرهنگی می‌توان آسیب‌های فضای مجازی و ماهواره‌ها را می‌توان ذکر کرد.

افشار استمرار و ثبات قدمی در سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات در بحث توسعه فرهنگ عفاف و حجاب را باعث جلوگیری از اختلال در پیاده‌کردن سیاست‌ها دانست و گفت: این برنامه‌ها باید کلی باشند تا با تعویض و جابجایی افراد و حتی تغییر دولت‌ها برنامه‌ها به صورت مستند پیش برود.

 جریان قدرتمندی برای تعالی‌بخشی خانواده‌ها نداریم

قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با بیان اینکه وقتی می‌خواهیم هنجاری وارد کشور شود و یا یک ناهنجاری حذف گردد باید تمام دستگاه‌ها و نهادها هماهنگ عمل کنند،‌ عنوان کرد: خانواده مهم‌ترین نهادی است که در زمینه‌ ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نقش دارد، به طوری که هر قدر برای تحکیم و تعالی بنیان خانواده تلاش کنیم خروجی آن با مسائل فرهنگی دیده می‌شود، اما متاسفانه ما جریان قدرتمندی برای تعالی‌بخشی به خانواده‌ها نداریم.

به گزارش ایسنا، افشار ادامه داد: از نهادهای موثر دیگر می‌توان به آموزش و پرورش، صداوسیما و حتی تبلیغات شهری اشاره کرد.

حیای چشم باید در ایران فرهنگ سازی شود

وی با مبنایی‌ خواندن نقش حیا در جامعه در این باره به آیات و احادیثی اشاره کرد و گفت: حیای چشم باید در ایران فرهنگسازی شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما پس از جنگ به ویژه در دوره‌ اصلاحات مقطعی از اشاعه‌ اباهه گری داشته‌ایم که لطمات زیادی را به عفاف و حجاب در جامعه وارد کرده وکه بازسازی آن ضروری است.

افشار اصلاح اخلاق در یک جامعه‌ دینی را اولویت اول حکمت خواند و گفت: ما باید برای ترویج حیا در جامعه تلاش کنیم تا به سعادت دست‌ یابیم.

وی یکی از اقدامات ستاد صیانت از حریم عمومی و حقوقی شهروندی را وارد کردن مباحث مهارت‌های زندگی به آموزش‌های ارائه شده به نوآموزان دانست و گفت: یک سال است که قراردادی در این زمینه با یک موسسه‌ تحقیقاتی در قم بسته شده که نتایج مطلوب آن در آینده‌ نزدیک قابل مشاهده است.

وی همچنین افزود: آثار هنری و ادبی خوبی در زمینه‌ ترویج فرهنگ عفاف و حجاب خلق شده که باید از آنها حمایت دولتی بیشتری شود.

وی نمایشگاه قرآن را بستری برای حضور فعالان عفاف و حجاب خواند و گفت: در این نمایشگاه همچنین موسسات مد و لباس فرصت خوبی برای حضور دارند که البته بسیاری از آن‌ها نیز شرکت‌ کرده‌اند.

این مقام مسول هدف از برگزاری این هم‌اندیشی را شناسایی موسسات مردم نهاد و غیرانتفاعی در زمینه‌ ترویج این فرهنگ عنوان و خاطرنشان کرد: دولت با شناسایی و حمایت از این موسسات فرصت فعالیت بیشتر را برای آنها فراهم می‌کند، همچنین می‌توان موسسات خصوصی را متولی طرح‌های ملی کرد.

وی افزود: درحال حاضر 75 موسسه فرهنگی ترویج کننده فرهنگ عفاف و حجاب را شناسایی کرده‌ایم و سایر موسسات می‌توانند بخشی از فعالیت خود را به این موضوع اختصاص دهند.

دستگاه‌های دولتی باید حداقل دخالت را در زمینه‌ی عفاف و حجاب داشته باشند

وظیفه‌ی دولت فقط سیاست‌گذاری و حمایت است

وی با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی باید حداقل دخالت را در زمینه‌ عفاف و حجاب داشته باشند، افزود: وظیفه دولت در این زمینه فقط سیاست‌گذاری و حمایت است.

وی همچنین گفت: اقداماتی کنترلی و نظارتی در برخورد با جرایم امری ضروری است که در همین زمینه وزارت کشور دو برنامه‌ اجرایی در نظر دارد که یکی درون سازمانی و ویژه کارمندان و خانواده‌های آنها است و دیگری به تشکیل کمیته‌ پوشش در مشاغل برای آن دسته از اداراتی که پوشش فرم دارند، است.

افشار در ادامه گفت: تاکید ما بر ایجاد یک شبکه‌ ارتباطی است که بتواند موسسات فعال در زمینه‌ عفاف و حجاب را بشناسد و از آن‌ها حمایت کرده و از طرحهای آن‌ها استفاده کند.

افشار افزود: تشکل‌های صنفی و شبکه‌های اجتماعی فعال در زمینه‌ ترویج فرهنگ عفاف و حجاب باید نظام‌مند شوند و از اقدامات ما در این زمینه فراهم کردن بستر ایجاد یک شبکه‌ اجتماعی فعال در ترویج عفاف و حجاب در دانشگاه‌هاست که تاکنون حدود 2هزار نفر عضو دارد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، وی در ادامه گفت: دولت در سومین دوره‌ سفرهای استانی خود اعتبارات قابل توجهی را به ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در کشور اختصاص داده است که امیدواریم موثر واقع شود.

قائم مقام وزیر کشور دراموراجتماعی و فرهنگی در پایان گفت: باید مخاطب خود را بشناسیم که مثلا مرتبا برای افراد معتقد به عفاف و حجاب همایش و برنامه نگذاریم بلکه آنهایی را هم که کمتر معتقدند پوشش دهیم.









طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ