سفارش تبلیغ
صبا ویژن
is the latest weblog
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
   نویسندگان وبلاگ -گروهی
  پیوند دوستان
 
    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 49
بازدید دیروز : 8
کل بازدید : 44925
کل یادداشتها ها : 179

نوشته شده در تاریخ 90/5/3 ساعت 12:24 ع توسط علی اصغر


کسری تجاری آمریکا به رقم بی سابقه چهل و هشت میلیارد و دویست میلیون دلار رسید و ابهامات مربوط به آینده دلار را تشدید کرد. فرانسه که در حال حاضر ریاست دوره ای گروه بیست را بر عهده دارد اعلام کرده است برای ایجاد یک نظام پولی چند قطبی تلاش خواهد کرد/ آمریکا برای تعیین روش پرداخت بدهی هایش ده روز بیشتر زمان ندارد و اوباما نمایندگان را به رسیدن به راه حل فوری ملزم کرده است.

بحران اقتصادی آمریکا در حالی وارد مرحله جدید خود یعنی بحران بدهی ها شده که این روزها گفتگوهای دموکرات ها و جمهوریخواهان در کنگره به نتیجه مشخصی نرسیده است.

به گزارش «تابناک»، آمریکا برای تعیین روش پرداخت بدهی هایش ده روز بیشتر زمان ندارد و اوباما نمایندگان را به رسیدن به راه حل فوری ملزم کرده است.

بروز مشکل بحران بدهی که به کاهش ارزش سهام ها در بورس نیویورک و البته کاهش ارز دلار نیز انجامیده است در کنار بیش از دو سال بحران اقتصادی مداوم در این کشور اعتماد جهانی را به اقتصاد آمریکا و به تبع ارز رایج این کشور یعنی دلار به شدت کاهش داده است به گونه ای که در سال های جاری جایگزینی ذخایر ارزی (دلاری) بانکهای مرکزی جهان با سایر ارزهای معتبر بین المللی مانند یورو  و یا طلا روند رو به رشدی داشته است.

بر اساس گزارش اخیر بانک مرکزی اروپا تا پایان سال 2010 سهم یورو در ذخایر ارزی بین المللی به بیش از 26.3 درصد رسیده است و بیش از 5.12 تریلیون دلار از ذخایر ارزی بین المللی تا پایان سال 2010 با یورو نگهداری می شده است.

«ژان کلود تریکت» رییس بانک مرکزی اروپا در این باره تاکید کرد: سیاست های پولی با ثبات بانک مرکزی اروپا و سیستم مالی منظم اروپا موجب خواهد شد تا یورو ذخیره ارزش قابل اعتماد و مطمئنی برای سرمایه گذاران بین المللی باشد.

البته این روزها اتحادیه اروپا خود نیز دچار بحران مالی شدیدی شده و ارزش یورو از روند چندان مناسبی تبعیت نمی کند و از سویی در ماه های اخیر خبر اضافه شدن برخی ارزهای آسیایی همچون یوآن چین به سبد معاملات ارزی بانک های مختلف جهان شنیده شده است.

بانک جهانی نیز در گزارشی که در اواخر بهار سال جاری منتشر نمود بر پایان سیطره دلار در اقتصاد جهانی تا سال 2025 یعنی 14 سال آینده تاکید کرد. طبق این گزارش سلطه دلار بر نظام مالی و پولی جهان تا سال دو هزار و بیست و پنج از بین خواهد رفت و جای خود را به یک نظام سه قطبی متشکل از دلار، یورو و یوآن خواهد داد.

 البته این پیش بینی دورنگرانه بانک جهانی هم اکنون نیز با اعلام نگهداری 25 درصد ذخایر ارزی جهان به شکل یورو تحقق یافته است.
 
بانک جهانی در گزارش خود خاطرنشان کرد: طبق این سناریو، دلار جایگاه و موقعیت انکار ناپذیر خود را به عنوان واحد ارزی بین المللی تا سال دو هزار و بیست و پنج به طور کامل از دست خواهد داد و از آن پس در کنار واحدهای پول قدرتمندی مانند یورو و یوان ایفای نقش خواهد کرد. ارزش دلار آمریکا در ماه مارس امسال نسبت به سال هزار و نهصد و نود و پنج، برابر یا حتی پایین تر از ارزش دیگر ارزهای معتبر در بازار بین المللی بود.

در سال 1995 بود که دولت آمریکا ایجاد یک دلار قوی را از اهداف مهم خود تعیین کرد اما در ماه مارس امسال، کسری تجاری آمریکا به رقم بی سابقه چهل و هشت میلیارد و دویست میلیون دلار رسید و ابهامات مربوط به آینده دلار را تشدید کرد. فرانسه که در حال حاضر ریاست دوره ای گروه بیست را بر عهده دارد اعلام کرده است برای ایجاد یک نظام پولی چند قطبی تلاش خواهد کرد.

حتی «تیموتی گیتنر»، وزیر خزانه داری آمریکا نیز احتمال تغییر شرایط و اوضاع را در جایگاه دلار در نظام مالی جهان منتفی ندانسته و اذعان کرده است بدون تردید تغییراتی در جایگاه دلار در نظام پولی جهان ایجاد خواهد شد اما فکر نمی کنم که این تغییرات در کوتاه مدت ایجاد شود.

طبق پیش بینی های بانک جهانی، تا سال 2025،‌ نیمی از رشد اقتصادی جهان توسط شش اقتصاد نوظهور یعنی برزیل، چین، کره جنوبی،‌ هند،‌ اندونزی و روسیه تامین خواهد شد و این در حالی است که  ارزش واحدهای پولی آسیا در هفته جاری به بالاترین میزان در 14 سال اخیر رسید.

به گزارش بلومبرگ، «یوآن» چین روز گذشته به بالاترین میزان در 17 سال گذشته رسید، «پسو» فیلیپین به بالاترین میزان در 3 سال گذشته رسید و «وون» کره جنوبی نیز به بیشترین سطح از ماه اوت 2008 رسید.







طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ